Gevelreiniging

 

 Gevelreiniging

 

Doordat wij zorg onze ervaringen in de praktijk brengen kunnen wij optimale kwaliteit leveren in gevelreiniging door te kiezen voor hogedruk reiniging of voor cleanen en waxen van aluminium beplating of kozijnen.

 

Steeds proberen wij ons aanbod af te stemmen op actuele ontwikkelingen in de markt.

We werken uitsluitend met ( VCA ) gediplomeerde medewerkers die hun vak verstaan.

 

Als de gevel van uw woning of bedrijfspand al een aantal jaren oud is dan is de kans op vervuiling ruim aanwezig. Door onder andere zure regen, verbrandingsprocessen en vorst ontstaat schade en dat heeft een negatieve invloed op de duurzaanheid van vele materialen.

Gevelreiniging is dan een uitstekende oplossing. Om gevels de natuurlijke uitstraling te laten behouden wordt na reiniging geïmpregneerd. De gevel wordt daardoor vuil- en waterafstotend en neemt derhalve geen vocht meer op.

Impregneren voorkomt een vermindert naast vochtdoorslag en –schade ook zoutuitbloei, aanhechting van vuil, erosie van gevel,,  aantasting van voegen, alg- en mosaangroei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de structuur van de op nano gebaseerde coatings kunnen vervuilingen en vocht niet meer hechten aan de behandelde oppervlakken. De coatings zijn extreem oleofoob en hydrofoob. Doordat deze vervuilingen niet meer aanhechten, zijn behandelde oppervlakken zeer eenvoudig en met milde reinigingsmiddelen schoon te houden.

Zelfreinigende eigenschappen

Bij toepassing op glas kunnen zelfreinigende eigenschappen worden gecreëerd door het zogenaamde fotokatalytische effect. Hierbinnen herkennen we een tweetal eigenschappen.

1. UV-licht: ook op de meeste bewolkte dagen nog in overvloed aanwezig, activeert de ondergrond en gaat een reactie aan met het organisch vuil en de natuurlijke aanslag. Door het oxidatieproces hecht het niet langer aan de ondergrond, lost het op en verdampt.

2. De hydrofiele eigenschap: de ondergrond trekt water aan, dat vervolgens van het oppervlak loopt zonder dat er druppelvorming optreedt. Zo kunnen stof en vuil bij normaal regenachtig weer gemakkelijk worden weggespoeld. Omdat het fotokatalyseproces voortdurend actief is, zullen zelfs hardnekkige afzettingen (vogelpoep of hars van bomen) uiteindelijk worden afgebroken en van de ondergrond aflopen. Om dit proces tijdens drogere perioden te versnellen, kan de ondergrond simpelweg met schoon water worden afgespoten of afgesponst.